Over Swiss Color

Bij salon Skin by Mooii wordt gewerkt met Swiss Color, een Zwitsers merk voor permanente make-up dat veel aandacht besteedt aan veiligheid, research en ondersteuning. De Swiss Color pigmenten zijn ijzeroxide vrij en ook vrij van PAA’s en PAKS. We vertellen je hier graag wat meer over.

Ijzeroxides

IJzeroxides zijn metalen die ervoor kunnen gaan zorgen dat de pigmentkleur na de behandeling door oxidatie rood verkleur. De pigmenten van Swiss Color zijn vrij van ijzeroxides en zware metalen, wat betekent dat deze mooier van kleur blijven, langer blijven zitten en ook minder wondjes veroorzaken. Ook zink en kobalt zijn niet aan de pigmenten van Swiss Color toegevoegd. Dit zijn afsluitende en giftige stoffen.

Swiss Color werkt met natuurlijke pigmenten en denkt hierbij mee met de mens en natuur. De pigmenten zijn hierom proefdiervrij. Vegan proof dus! De pigmenten en apparatuur van Swiss Color zijn ook vrij van conserveermiddelen en allergie verwekkers. Daarbij zijn de pigmenten voorzien van een hoge pigment concentratie en getest door verschillende geaccrediteerde laboratoria.

PAA en PAKS (polycyclische aromatische koolwaterstoffen) zijn onzuiverheden uit het productieproces welke achterblijven in de pigmenten. Door een reactie met de huid of door invloed van UV kunnen er gevaarlijke stoffen vrijkomen wanneer er PAKS of PAA in de pigmenten zit. Dit is dus niet het geval bij de Swiss Color pigmenten! Bekijk hier het color certificate.

Logo ResAP
Waarom Skin by Mooii werkt met Swiss Color:

Huidverjonging en -verbetering met natuurlijke ingrediënten

Zwitserse kwaliteit en veiligheid

IJzeroxide vrij, geen verkleuring na het plaatsen

Geen geurstoffen toegevoegd aan het pigment

Fijne pigmentsoort die direct in de huid worden opgenomen

De pigmenten vervagen gelijkmatig

Er is minder nawerk nodig

Pigmenten
Menu