Helingsproces

Maak direct een afspraak

Maak snel en eenvoudig een afspraak bij Skin by Mooii. Selecteer de door jou gewenste behandeling(en), dag en tijd. Je ontvangt vervolgens een bevestiging van de afspraak in je mailbox.

Proces na de PMU behandeling

Na een PMU behandeling is zwelling, roodheid en een droog aanvoelende huid met lichte jeuk normaal tijdens het helingsproces. Je gezondheid en conditie spelen een rol bij de genezingstijd van de behandelde huid, wat met de juiste verzorging doorgaans zo’n twee tot drie weken is. Voor een optimale genezing is het van belang korstjes/velletjes niet zelf te gaan verwijderen maar deze er vanzelf af te laten vallen. Wanneer je dit wel doet zal het helingsproces vertraagd worden en kunnen er ook ontstekingen ontstaan. 

Herstel en resultaat

De eerste zeven tot tien dagen is de pigmentatie aanzienlijk donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Dit komt omdat het pigment binnen een maand zo’n 40% aan de intensiteit verliest omdat een deel ervan door de huid wordt afgestoten. Het pigment dat wel zichtbaar blijft is het achtergebleven pigment, dat ingekapseld wordt. Het kan zijn dat er in de huid onder de korstjes/ velletjes roodheid te zien is, de kleur van het pigment oogt hierdoor ook iets warmer. Deze roodheid zal verdwijnen, waardoor er een lichte versie van de PMU die oorspronkelijk in de huid geplaatst is overblijft. Het kan lijken alsof het pigment geheel verdwenen is, maar dit is niet het geval. Binnen tien weken keert het pigment langzaamaan terug. Door natuurlijke celvernieuwing zal het eindresultaat van de pigmentatie na deze periode pas zichtbaar zijn. Dan heb je ook een juist beeld van de uiteindelijke kleur.

De PMU behandeling is inclusief shaping, styling en nabehandeling. De nabehandeling vindt zes tot tien weken na de eerste behandeling plaats. Bij de nabehandeling kunnen correcties worden aangebracht en kan het pigment indien gewenst intenser worden gemaakt. De nabehandeling geeft minder pigmentafstoot. Er zit namelijk al een basis in de huid.

Wil je graag permanente make-up laten zetten? Lees deze informatie dan eerst goed door. Hier staat ook informatie in over de nazorg.

PMU helingsproces
Menu